BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, January 22, 2010

ၾကက္သားနဲ႕ ပင္စိမ္းရြက္ စပ္စပ္

ဒီ blog မွာ ကြ်န္မ ခ်က္တဲ႕ ဟင္းေလးေတြ အေၾကာင္းကို အခ်ိန္အားရင္ အားသလို ေရးသြားပါ႕မယ္.. အထူးသၿဖင္႕ကြ်န္မလို မိဘရဲ ႕အေ၀းမွာေနရၿပီး ကိုယ္တိုင္ ဟင္းခ်က္စားခ်င္တဲ႕ သူေတြအတြက္ ေပါ႕ :)

ကြ်န္မ ကို ကြ်န္မေမေမ က ႏုိင္ငံရပ္ၿခားမွာ ပညာသြားသင္မယ္ ဆိုကတည္းက တစ္ေယာက္တည္း အကုန္လုပ္တတ္ေအာင္ သင္ေပးပါေတာ႕ တယ္. ဟင္းခ်က္တာ လည္း အပါအ၀င္ေပါ႕..အဲဒါနဲ႕ ပဲ ၀ါသနာပါသြားေတာ႕ တာပါပဲ :D ေနာက္ၿပီးေမေမ က အလည္ေက်ာင္းပိတ္ရက္ၿပန္သြားတိုင္းလည္းသင္ေပးပါတယ္ =)
ဒီလိုနဲ႕ ပဲ..ကြ်န္မ အားတဲ႕အခ်ိန္မွာ blog ေရးဖို႕ ဆုံးၿဖတ္လိုက္တာပါ

ပထမဆုံးအေနနဲ႕ ၾကက္သား ကို အစပ္ေလးခ်က္စားခ်င္တယ္ဆိုရင္ ..ဒီ ယိုးဒယားခ်က္ေလးကို ခ်က္ၾကည္႕ပါ .. =)

ယိုးဒယားလိုဆိုရင္ Pad ka-prao-kai လို႕ေခၚပါတယ္..လြယ္ကူၿပီးအခ်ိန္ကုန္ သက္သာတဲ႕အတြက္ ကြ်န္မအၾကိဳက္ဆုံးထဲကတစ္ခုပါရွင္႕..

လုိအပ္တဲ႕ Ingredients ေတြကေတာ႕ -
  • ၾကက္သားအေၾက (minced chicken) (အတုံးထက္ အေၾကကပိုသင္႕ေတာ္ပါတယ္.ယိုးဒယားမွာအေၾကနဲ႕ပဲခ်က္ပါတယ္) ( ၄၅၀ grams)
  • ဆား အနည္းငယ္
  • ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၄စိပ္ (ပါးပါးလွီးၿပီးေသးေသးေလးေတြစိပ္ထားရန္)
  • ပဲငံၿပာရည္ ၂ ဇြန္း (black soy sauce)
  • ငံၿပာရည္ ၁ ဇြန္း (fish sauce) (ၾကက္သားအေပၚမူတည္ၿပီး သင္႕ေတာ္ရုံထည္႕ေနာ္..ငံသြားမွာစိုးလို႕ :P )
  • ပင္စိမ္းရြက္ လက္တဆုပ္ (basil leave or fresh holy basil)
  • ငရုတ္သီးေထာင္႕ ၇ ေထာင္႕ (အစိမ္းထက္အနီ ကပိုသင္႕ေတာ္ပါတယ္) တၿခမ္းၿခမ္းထားပါ
  • ငရုတ္ေကာင္းမႉန္႕ ( Dash of ground white pepper)
  • ပဲသီးရွည္ ၃ေထာင္႕(ေသးေသးေလးေတြစိပ္ထားပါ)
  • အခ်ိဳမႉန္႕ (or) သၾကား အနည္းငယ္
၁။ ဆီပူလာပါက ၾကက္သြန္ၿဖဴဆီသတ္ပါ.ငရုတ္သီးထည္႕ပါ..ခဏေလာက္ေမႊၿပီးၾကက္သြန္ၿဖဴ မတူးခင္မွာၾကက္သားအေၾက(ဆားနဲ႕နယ္ထားရပါမည္) ကို ထည္႕႔ပါ..ၾကက္သားက်က္တဲ႕ အထိေမႊပါ

၂။ ၿပီးလွ်င္ ပဲငံၿပာရည္ကို ထည္႕ၿပီးေမႊပါ..ေနာက္ထပ္ ၁၅ second ေလာက္ေနရင္ ငံၿပာရည္ထည္႕ပါ

၃။ စိပ္ထားေသာပဲသီးကို ထည္႕ပါ..ေမႊပါ..အခ်ိဳမႉန္႕ (သို႕) သၾကား (ဇြန္းတစ္၀က္..1/2 spoon) ထည္႕ပါ

၄။ ပင္စိမ္းရြက္ကို လည္းအနည္းငယ္ စိပ္ၿပီး ထည္႕ပါ

၅။ အဆုံးသတ္အေနနဲ႕ ငရုတ္ေကာင္းမႉန္႕ ၿဖဴး ၿပီး သုံးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီရွင္႔



ဒီ ပုံကေတာ႕ ကြ်န္မကိုယ္တုိင္ခ်က္ထားတဲ႕ ၾကက္သားနဲ႕ ပင္စိမ္းရြက္ ဟင္းပါ ရွင္ =)

Bon Appe'tit! =)
















0 comments: