BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, January 30, 2010

An nyoung ha seh yo ♥ Korean Kimbap (Normal)

ဒီတစ္ပတ္ေတာ႕ ကိုးရီးယား Kimbap လုပ္စားၿဖစ္တယ္.. ကိုးရီးယား ကားေတြထဲကလို စားခ်င္စရာေကာင္းၿပီး စားလို႕ လည္းအရမ္းေကာင္းပါတယ္ =) အခ်ိန္ရမယ္ဆိုရင္လုပ္စားၾကည္႕ၾကေနာ္..

ကိုးရီးယားမွာ kimbap က အမ်ိဳးမ်ိဳးလုပ္စားလို႕ရတယ္..ရုိးရုိး ရွိမယ္..အမဲသား bulgogi နဲ႕ ရွိမယ္.. vegetable ေတြနဲ႕ပဲလုပ္တာလည္းရွိတယ္..Kimchi kimbap လည္းရွိေသးတယ္..တနည္းေၿပာရရင္ Kimbap ကို ကိုယ္ၾကိဳက္သလို အစာ ထည္႕ၿပီးလုပ္လို႕ရတယ္.. အခု ယြန္းလုပ္ၿဖစ္တာ က ေတာ႕ Normal Kimbap ပါ..ပထမဆုံးလည္းၿဖစ္တာလည္းပါတယ္..ရုိးရုိး ပဲ လုပ္ၾကည္႕တာ..ဒါေပမဲ႕ အရမ္းအရသာရွိလြန္းလို႕ ယြန္းလုပ္တယ္ဆိုတာ ကိုယ္႕ဟာကိုယ္မယုံႏုိင္ဘူး =P

ေနာက္ၿပီး ကိုယ္႕ ဟာကိုယ္လည္းလုပ္ၿပီးေရာ..အိမ္မွာကိုယ္တုိင္လုပ္တာက ပိုၿပီးအရသာ ရွိၿပီး fresh ၿဖစ္တယ္ လို႕ ခံစားရတယ္ =)

လုပ္ၿဖစ္ေအာင္လုပ္စားၾကေနာ္.. =) Kamsamnida! Thank you


Ingredients :

Main :

Seaweed Sheet (3) - ေရညွိ ရြက္

Crap Sticks (3) - ဂဏန္းေခ်ာင္း

Cucumber (1) - သခြားသီး (အေစ႕မရွိေသာအသားမ်ားကို သုံးပါ)

Carrot (1) - ေသးေသးေလးေတြလွီးထားပါ

Pickled Radish (Danmooji) (3 stick) - မုန္လာဥ ကို အခ်ဥ္ေဖါက္ထားတာပါ) - ဒီဟာကို ေတာ႕ Korea

ဆိုင္ေတြမွာပဲရဖို႕မ်ားပါတယ္..ဘာလို႕လဲဆိုေတာ႕ ကိုးရီးယားေတြပဲ သုံးတာမို႔လို႔ ပါ..

Burdock Root (3 sticks) - အညိဳေရာင္အေခ်ာင္းေလးပါပဲ..အဲဒါလည္းကိုးရီးယား အစားအေသာက္ေရာင္းတဲ႕ေနရာမွာပဲရႏုိင္ပါတယ္..

Eggs (3) - ၾကက္ဥ - ၾကက္ဥ ကို ၿပားေနေအာင္ ေၾကာ္ထားပါ.. ေမႊၿပီး ေၾကာ္ရမွာေနာ္.. လုံး၀ Flat ၿဖစ္မွ အေခ်ာင္းေလးေတြ လွီးလို႕ ရမွာမို႕လို႕ ပါ

Cooked Rice - 2 bowl (ရုိးရုိးထမင္းနဲ႕လည္းရပါတယ္.. Sushi rice သုံးခ်င္လည္းရပါတယ္

For the Rice :

Salt (1 tbsp) - ဆား

Sesame Oil (1 & 1/2 tbsp ) - ႏွမ္းဆီ

Olive Oil (1 tbsp)

Sesame seed (black) 1/2 tbsp - ႏွမ္းေစ႕

အထက္မွာၿပထားတဲ႕ Ingredient ေတြကို ထမင္းထဲထည္႕ၿပီး နယ္ ထားပါ



Prepare to Roll :

၁. သခြားသီး ကို အေခ်ာင္းေသးေသးေလးေတြ ရ ေအာင္ လွီးထားပါ

ဆား ကို လက္ဖက္ရည္ ၁ ဇြန္းေလာက္ ထည္႕ၿပီးနယ္ပါ.. ၅ မိနစ္ ထားထားပါ

၅မိနစ္ၿပီးရင္ ေရေဆးပါ..ေရစစ္ထားပါ

၂. Pickled Radish ကို သခြားသီးနဲ႕ အရြယ္တူ အေခ်ာင္းေလးေတြ လွီးထားပါ. တခ်ိဳ႕ ready made

ေတြက Kimbap လုပ္ဖို႕ အတြက္ တခါတည္းလွီးၿပီးသားပါ

၃. ဂဏန္းေခ်ာင္းကို ေဘးတိုက္ ၁ ခု ကို ၂ေခ်ာင္းရေအာင္လွီးပါ

၄. ၾကက္ဥ ကို ေၾကာ္ၿပီးရင္ အေခ်ာင္းေလးေတြရေအာင္လွီးထားပါ

၅. မုန္လာဥနီ ကို ေသးေသးေလးေတြ ကို ဆီေလးနဲ႕ နည္းနည္းေၾကာ္ထားပါ.ဆားနည္းနည္း နဲ႔

ပါ.အက်က္ၾကီးမေၾကာ္နဲ႕ေနာ္..ေႏြးရုံေလးပဲ

ေအာက္က ပုံ က ေတာ႕ ၿပင္ဆင္ၿပီးတဲ႕ ingredient ေတြၿဖစ္ပါတယ္ =)



အကုန္လုံးအဆင္သင္႕ၿဖစ္ၿပီဆိုရင္:

Kimbap ကိုလိပ္ပါေတာ႕မယ္ရွင္ =)

၁. ေရညွိရြက္ကို Sushi mat ေပၚတြင္ၿဖန္႔ပါ.. ( sushi ရြက္မွာ ၂ ဘက္ရွိပါတယ္.တဘက္ က အေခ်ာ.တဘက္

ကအၾကမ္းပါ..အေခ်ာကို အၿပင္မွာထားၿပီးအၾကမ္းကို ေတာ႕အထဲဘက္မွာထားပါ)

၂. ေရညိွအၾကမ္းေပၚမွာ ထမင္း + pickled radish + ဂဏန္းေခ်ာင္း + သခြားသီး + မုန္လာဥနီ + ၾကက္ဥေၾကာ္

တို႕ ကို ပုံမွာၿပထားတဲ႕ အတိုင္း တင္ပါ.

၃. ၿပီးရင္လိပ္ပါ

၄. Sushi mat နဲ႕ထပ္လိပ္ပါ..

၅. လက္ႏွစ္ဖက္နဲ႕ sushi mat ကို squeeze လုပ္ေပးပါ..kimbap tight ၿဖစ္ေနေအာင္လို႕ပါ.



လိပ္ၿပီးၿပီဆိုရင္ ဓား ကို Sesame Oil အနည္းငယ္သုတ္ပါ.လွီးရတာလြယ္ေအာင္လို႕ ပါ. Kimbap roll ကို လည္း

အနည္းငယ္ သုတ္ပါ

ၿပီးရင္လွီးပါ =)




အရမ္းအရသာရွိတဲ႕ Korean Kimbap ရပါၿပီရွင္ =D

.


Kimbap ကို Kimchi နဲ႕ တဲြၿပီးစားရင္ ပိုၿပီး အရသာရွိပါတယ္ =D


Bon Appetit'

0 comments: