BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, January 23, 2010

သတ္သတ္လြတ္အာလူး ဟင္း

ဒီေန႔ ေတာ႕ အရမ္းလြယ္တဲ႕ ဟင္း ခ်က္ၿဖစ္ပါတယ္.. အာလူးဟင္းပါ..အခ်ိန္ေတာ႕ နည္းနည္းေပးရပါတယ္.. အာလူးကို အခြံႏႊာတာတို႕.. အာလူးႏူးေအာင္ ခ်က္ရတာတုိ႕ပါဘဲ...


ၿပင္ဆင္ရမည္႕ဟာေတြကေတာ႕ -

  • အာလူး ၃ လုံး(အတုံးေလးေတြစိပ္ထားပါ)
  • ၾကက္သြန္နီ ၁လုံး (၈စိပ္ေလးေတြစိပ္ထားရပါမည္)
  • ဇီယာေစ႕ ကို ေထာင္းထားပါ 1/2 tbsp (Cumin Seed) - ဒီအာလူးဟင္းအတြက္အဓိက လိုအပ္တဲ႕ ingredient ပါ
  • ဆႏြင္း 1/2 tbsp
  • ဆား 2 tbsp
  • ဆီ
  • အခ်ိဳမႉန္႕ အနည္းငယ္
ပထမဆုံး အာလူးကို စိပ္ၿပီးၿပီဆိုရင္ ဆားနဲ႕ နယ္ထားပါ

ဆီက်တ္ပါက ၾကက္သြန္နီ ဆီသတ္ပါ..ခဏေလာက္ေနရင္ (ၾကက္သြန္နီမတူးခင္) ဆႏြင္းထည္႕ပါ..

အာလူးထည္႕ပါ.

အာလူးကို ဟင္းခ်က္တဲ႕ဇြန္းနဲ႕ ထိၿပီးႏူးမႏူးၾကည္႔ ပါ..မႏူးေသးဘူးဆိုရင္ ေရထပ္ထည္႕ၿပီး တည္ပါ..

အာလူးႏူးၿပီ ဆိုရင္ေတာ႕ ေထာင္းထားတဲ႕ ဇီယာေစ႕ ကို ထည္႔ပါ

ယြန္းလိုမ်ိဳးဆီၿပန္မၾကိဳက္လို႕ ရွိရင္ေတာ႕ ပုံထဲကအတုိင္း ဆီမရွိေတာ႕ တဲ႕ အထိ တည္ပါ :) ဒါေပမဲ႕အာလူးမတူးေအာင္ ေတာ႕ ေမႊၿပီး ေစာင္႕ေနေနာ္ :D

ေမႊးေမႊးေလးၿဖစ္လာပါလိမ္႕မယ္.. စားလို႕ ရပါၿပီ ရွင္

Bon appe'tit! :)

0 comments: