ဒီတခါ က ေတာ႕ ၾကက္သား (သို႕) ၀က္သား ကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္ ခ်က္စားမယ္ =)
အရမ္းလြယ္ပါတယ္..အဲဒါေၾကာင္႕လည္း ယြန္းခ်က္ၿဖစ္တာပါ :P
ၿပင္ဆင္ရမွာ ေတြကေတာ႕ -
- ၾကက္သား (or) ၀က္သား (အတုံးေလးေတြတုံးထားပါ..အရြယ္ကေတာ႕ ကိုယ္စားခ်င္တဲ႕အရြယ္ေပါ႕) ၿပီးရင္ ဆားနဲ႕ နယ္ထားပါ
- ငရုတ္သီးအပြ အေၿခာက္ (dried chilli) - အေသးေလးေတြဆိုရင္ေတာ႕ ၅ ေထာင္႕ ေလာက္.အၾကီးဆိုရင္ေတာ႕ ၃ ေထာင္႕ ဆိုရပါၿပီ
- ၾကက္သြန္နီ ၂ လုံး (၈စိပ္ စိပ္ထားပါ)
- မုန္လာဥနီ ၁ေထာင္႕ (ေသးေသးေလးေတြ တုံးထားပါ)
- သၾကား (သို႕) အခ်ိဳမႉန္႕ အနည္းငယ္
- ၾကက္သြန္ၿဖဳ ကို ေထာင္းထားပါ - ၃ မႊာ
- ဂ်င္း လက္တဆစ္ (လွီးၿပီး ၿပားေအာင္ ငရုတ္က်ည္ေပြ႔ႏွင္႕ၿဖစ္ၿဖစ္ ထုထားပါ)
- ပဲငံၿပာရည္ အေနာက္ လက္ဖက္ရည္ ၁ ဇြန္း (အမ်ားၾကီးဆိုရင္ ဟင္းမဲသြားပါလိမ္႔မယ္)
ေဘးမွာၿပထားတဲ႕ပုံကေတာ႕ ၾကက္သြန္နီ ၈ စိပ္ စိပ္နည္းၿဖစ္ပါတယ္.. ပထမဆုံးၾကက္သြန္နီကို အေပၚမွ
၄စိပ္လွီးပါ။ၿပီးလွ်င္
လွီးၿပီးေသာအစိပ္မ်ားကို ေဘးတုိ္က္ထားၿပီးပုံ၂ က လုိ တၿခမ္း ထက္လွီးပါ..၈စိပ္ရပါလိမ္႔မည္..
ေမေမ က ယြန္းကို ၾကက္သြန္နီလွီးနည္းကို အမနည္းသင္ရပါတယ္..ယြန္းစ စ ခ်င္းတုန္းက
ဆိုၾကက္သြန္နီအခြံခြာရင္ ၾကက္သြန္နီအသားေတြပါလွီးထုတ္မိပါတယ္ =P

အကုန္လုံးအဆင္သင္႕ၿဖစ္ၿပီဆိုရင္..
၁. ဆီသတ္ပါ
၂. ဆီက်က္ပါ က ငရုတ္သီးအပြ + ၾကက္သြန္နီ ၈ စိပ္ စိပ္ ထားတာ ကို ထည္႕ ပါ .ေမႊပါ
၃. သၾကားထည္႕ပါ
၄. ၾကက္သြန္ အၿဖဴထည္႕ပါ
၅. ၂ခ်က္ေလာက္ ေမႊၿပီးတာနဲ႕ ၾကက္သား ထည္႕ပါ
၆. ေရေလးနည္းနည္း ထည္႕ေပးပါ.အသားႏူးေစရန္ .. အသားၿမဳတ္တဲ႕ အထိေတာ႕ မထည္႔နဲ႔ေနာ္ :P
၇. ဂ်င္း ထည္႕ပါ..ဥနီထည္႕ပါ
၈. ပဲငံၿပာရည္ထည္႕ပါ
၉. ၂ မိနစ္ေလာက္ထားပါ
ၾကက္သားက်က္ၿပီဆိုရင္ ၿပီးပါၿပီရွင္႕ =D
ၿပထားတဲ႕ ၀က္သားကုန္းေဘာင္ၾကီးေၾကာ္ က ေတာ႕ ထုံးစံအတိုင္း ယြန္း ခ်က္ထားတာပါရွင္ =D
0 comments:
Post a Comment